8 - 11
Φεβρουαρίου 2019  METROPOLITAN EXPO 
ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ!

Web Hotel

To Digital Marketing στο μικροσκόπιο της HORECA!

Το μέλλον της παγκόσμιας βιομηχανίας φιλοξενίας στη νέα ψηφιακή εποχή ήταν και φέτος στο επίκεντρο της HORECA. Εμπλουτίζοντας και εξελίσσοντας τη δική της κορυφαία διοργάνωση στην Ελλάδα, στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ των ξενοδοχείων, η HORECA αναδείχθηκε πρωτοπόρος σύμμαχος για τους επαγγελματίες του τουρισμού.

Δευτέρα 12/02

Διαφήμιση και Προβολή
Με θέμα τη διαφήμιση και την προβολή τουριστικών επιχειρήσεων, ολοκληρώθηκε η τέταρτη και τελευταία ημέρα του Web Hotel που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της HORECA 2018. Η ημέρα ξεκίνησε με πάνελ όπου με συντονιστή τον digital strategist Π. Παπαχατζή, όπου αναπτύχθηκαν θέματα διαχείρισης digital διαφήμισης και στρατηγικές επικοινωνίας. Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Σ. Κοντακτσής από την Giraffes in the Kitchen, o Η. Παντελόπουλος από τη Mcann και ο κ. Δημήτρης Δημητριάδης digital strategist. Ακολούθησε Key Note Speech με θέμα Latest Hospitality Marketing Developments από τον Steve Lowy, Head of Toposophy UK και Chairman του Hotel Marketing Association, ο οποίος ήρθε από το Λονδίνο για να μιλήσει αποκλειστικά στο Web Hotel για τις πλέον σύγχρονες τάσεις στην παγκόσμια βιομηχανία της φιλοξενίας. Την αξία των Google Adwords στην υπηρεσία του ξενοδόχου ανέπτυξε στην ομιλία του ο O. Ανδριανής από τη Google ενώ για τη διαφήμιση στα Social Media, μίλησε ο Δ. Παπαχατζής. Στη συνέχεια και εκ μέρους της Nelios, η Helen-Marie Joyce, μίλησε για SEO και βελτιστοποίηση οργανικής προβολής στις μηχανές αναζήτησης. Ο digital strategist Δ. Δημητριάδης, ανέπτυξε το θέμα της δημιουργίας περιεχομένου διαφήμισης ενώ η μέρα έκλεισε με την Α. Γιολδάση, από City Contact, να αναπτύσσει το θέμα «χάρτες και ταξιδιωτικοί οδηγοί ως εργαλεία διαφήμισης».

Κυριακή 11/02

Μηχανοργάνωση και σύγχρονα ξενοδοχειακά εργαλεία
Στη μηχανοργάνωση αλλά και τα σύγχρονα εργαλεία για τον ξενοδόχο, ήταν αφιερωμένη η σημερινή τρίτη ημέρα του Web Hotel. Με συντονιστή τον Γ. Δεληγιαννάκη από την Information Technology Consultants, και συμμετέχοντες στο πάνελ τους Γ. Πλακιά από την Hit Hospitality και τον Ν. Δάβαρη από την Adasoft, αναπτύχθηκαν θέματα για την αναγκαιότητα της σύγχρονης μηχανοργάνωσης των ξενοδοχειακών μονάδων, όπως επίσης και θέματα ασφάλειας αλλά και οι παράμετροι σχετικά με την ενεργοποίηση του νόμου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (GDPR), που θα τεθεί σε ισχύ στις 25 Μαΐου. Στη συνέχεια, η Σοφία Πακαλίδου από την Epsilon Net αναφέρθηκε στις λύσεις μηχανογράφησης και μηχανοργάνωσης της σύγχρονης επιχείρησης. Ο Νίκος Δάβαρης από την Adasoft, ανέπτυξε τις παραμέτρους που θα βοηθήσουν στην αύξηση της αποδοτικότητας της ρεσεψιόν, με την εφαρμογή νέων συστημάτων, ενώ η πρώτη θεματική ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του Δ. Πουρναράκη από την Nimbata σχετικά με την καταγραφή απόδοσης των τηλεφωνικών κρατήσεων.
Η ημέρα συνεχίστηκε με αναφορά στα σύγχρονα μέσα εξυπηρέτησης του ξενοδόχου όπου ο Taki Maskell από την Mad in Media αναφέρθηκε στο electronic labeling σε χώρους εστίασης και ξενοδοχείων. Στη συνέχεια, ο Κώστας Αντζουλίδης από την Blue Technologies, μίλησε για την αξιοποίηση της δωρεάν παροχής wi-fi και ο Βασίλης Κλακάλας από την Elecnet, μίλησε για τις απαιτούμενες υποδομές τηλεπικοινωνιών για ένα σύγχρονο ξενοδοχείο. Η μέρα έκλεισε με την παρουσίαση του προγράμματος «Hello» από τον Νίκο Σακκά και την Apintech καθώς και την παρουσίαση του Tripinview & Αeroviewer από τον Αχιλλέα Χατζηνίκο και την Geotag Aeroview, ο οποίος έδειξε την δύναμη του βίντεο.
HORECA Web Hotel - Sunday

Στο πάνελ για τη μηχανοργάνωση των ξενοδοχείων. Από αριστ.: Ν. Δάβαρης, Λ. Δεληγιαννάκης και Γ. Πλακιάς

Σάββατο 10/02

Web Hotel: Απευθείας κρατήσεις και κανάλια διανομής στο προσκήνιο
Metasearch, απευθείας κρατήσεις και κανάλια διανομής OTA`s, αποτέλεσαν το επίκεντρο της πλούσιας γκάμας των ομιλιών και των παρουσιάσεων τη δεύτερη μέρα του Web Hotel. Στο πρώτο πάνελ της ημέρας, με συντονιστή τον John Fotis, από τη Novus Mind,και συμμετέχοντες το Βίκτωρα Μάτσα από την Webhotelier, τον Κύρο Ασφή από την NeaMesa.com και τον Αλέξανδρο Δαμίγο από τη Marinet, αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με τη διαδικασία διανομής των ξενοδοχειακών κρατήσεων, το ρόλο των ηλεκτρονικών τουριστικών πρακτόρων και των Metasearch. Στη συνέχεια σε αυτόνομη παρουσίαση, ο Βίκτωρ Μάτσας, αναφέρθηκε για το πώς μπορείς να επιτύχεις απευθείας κρατήσεις στο site του ξενοδοχείου, ενώ ακολούθησε ο κ. Μιχάλης Δημόπουλος από την Novus Conceptus με θέμα τις απευθείας κρατήσεις για μικρά ξενοδοχεία και καταλύματα. Ο Δημήτρης Μάντζιος από τη Flexibook ανέπτυξε τη σημασία του Channel Manager στην καθημερινότητα του ξενοδόχου, ενώ από τη Hotel Brain, ο Federico Santos Guvilan αναφέρθηκε στη σωστή τιμολόγηση των δωματίων. Η πρώτη ενότητα της δεύτερης μέρας ολοκληρώθηκε με τις στρατηγικές αύξησης των απευθείας κρατήσεων από τον Δημήτρη Σερίφη της Nelios και την εξέλιξη των απευθείας κρατήσεων την επόμενη δεκαετία, από τον Σταύρο Χαμπάκη και την M-Hospitality. Η θεματική για τα κανάλια διανομής ξεκίνησε με συζήτηση ανάμεσα στους Πάνο Λεοντόπουλο της Αxia Hospitality, Δημήτρη Μάντζιο της Flexibook και Χαρά Γεωργιάδου της Trivago. Η Μάρα Σταθά και η Παναγιώτα Ρεκουντίνη από την Expedia, έκαναν μία εκτενή παρουσίαση σχετική με Travel Industry Research Trends & Framework for Innovation, ενώ η Χαρά Γεωργιάδου από Trivago, ανέπτυξε τα οφέλη των ξενοδοχείων από το Metasearch Marketing. Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με τις πρακτικές διαχείρισης των καναλιών διανομής από το Σάββα Κουλούμπρη από το Primalres Τεχνολογίες και τις πρακτικές για τη διαχείριση των κρατήσεων από τον Πάνο Λεοντόπουλο της Axia Hospitality.
HORECA Web Hotel - Saturday

1. Συζήτηση σε πάνελ για τις απ' ευθείας κρατήσεις 2. Από αριστερά: Δ. Σερίφης, Χ. Γεωργιάδου, Π. Λεοντόπουλος και Δ. Μάντζιος στο πάνελ για τα Κανάλια Διανομής- ΟΤΑ'S- METASEARCH

Παρασκευή 09/02

Το digital marketing στην υπηρεσία των ξενοδοχείων
Η αρχιτεκτονική και ο σχεδιασμός ενός site, το σωστό περιεχόμενο και τα social media, αποτέλεσαν μερικές μόνο ενότητες των θεματικών, της πρώτης μέρας του WebHotel. Εκατοντάδες συμμετέχοντες παρακολούθησαν τις ομιλίες και συμμετείχαν ενεργά με τη διατύπωση ερωτήσεων σε ένα event που χαρακτηρίστηκε από την καινοτομία, την αμεσότητα και τη δημιουργική σκοπιά. Η ημέρα «άνοιξε» με πάνελ όπου ο φωτογράφος Β. Πατεράκης μαζί με την κειμενογράφο Ζ. Μηλιοπούλου και την Δ. Δέδε από την Backbone, αναφέρθηκαν στην ηλεκτρονική παρουσία και σε tips αξιοποίησης. Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο των ομιλιών ο Γιάννης Κουτσόπουλος της Abouthotelier.com, αναφέρθηκε στη σωστή αρχιτεκτονική της ηλεκτρονικής παρουσίας, ενώ η Κατερίνα Αλημαντήρη από τη Marinet, ανέπτυξε τη διαδικασία σχεδιασμού ενός ξενοδοχειακού site. Στη συνέχεια και σε μορφή πάνελ, μαζί με την Δωροθέα Δέδε από την Backbone, ανέλυσαν τις διαφορές που έχει ο σχεδιασμός sites, μικρών καταλυμάτων. Ο Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος μίλησε για τα νέα μοντέλα σχεδιασμού. Η πρώτη ενότητα ολοκληρώθηκε με τη Δέσποινα Παυλάκη να μεταφέρει την εμπειρία της για τη δημιουργία σωστού περιεχομένου και ο Νίκος Κουτάκης σχετικά με την καταγραφή της απόδοσης. Στην ενότητα για τα social media, o Μ. Μαυρομιχάλης από την Nekya παρουσίασε τους τρόπους αξιοποίησής τους από τον ξενοδόχο ως βασικά εργαλεία πώλησης και marketing, ενώ η Αίγλη Μπαλαμάτση, από την Interware, έδειξε τον τρόπο που φέρνουν κρατήσεις τα social media. O Μάρκος Άρης, από την 4 wiseMonkeys, εστίασε στη δημιουργία σωστού περιεχομένου διαφήμισης, ενώ ο Κώστας Παναγάκης από την TravelWorks, μίλησε για την λειτουργία και την σπουδαιότητα του Facebook και του Instagram στα ξενοδοχεία. Η πρώτη μέρα ολοκληρώθηκε με την Νίκο Μπίλιο από την Httpool με θέμα το Twitter στον κλάδο της φιλοξενίας.
HORECA Web Hotel - Friday

1. Πάνελ για τα social media για ξενοδοχεία 2. Γεμάτος ο χώρος του WebHotel στην εισήγηση του Θ. Θεοδωρόπουλου για τα Νέα Μοντέλα Ξενοδοχειακού Website 

Strategic media partner
HORECA Web Hotel - tornosnews logo