Ραντεβού το 2018
9 - 12 Φεβρουαρίου METROPOLITAN EXPO
ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ!

Μεγαλύτερη από ποτέ η προσέλευση των ξενοδόχων στη Γενική Συνέλευση του ΞΕΕ

Σαφώς μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά ήταν η προσέλευση των ξενοδόχων στην Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχόμενη χρονιά στα πλαίσια της HORECA, επιβεβαιώνοντας τον κυρίαρχο ρόλο της έκθεσης στην ανάπτυξη του ξενοδοχειακού και του ευρύτερου τουριστικού κλάδου.

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου και άνοιξε με την εισήγηση του προέδρου του ΞΕΕ, Γιώργου Τσακίρη, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ενίσχυση του ρόλου του Επιμελητηρίου στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, αλλά και στην ανάγκη συνεργασίας μεταξύ επαγγελματιών καταλυματιών, αλλά και γενικά μεταξύ τουριστικών επαγγελματιών για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών στους επισκέπτες.
Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, η οποία υπογράμμισε πως ο Τουρισμός είναι εθνική υπόθεση και μας αφορά όλους, ενώ ακολούθησε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, αλλά και ο πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γιάννης Ρέτσος.Παρουσίαση μελέτης ΙΤΕΠ για τον Ελληνικό Τουρισμό
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε όπως κάθε χρόνο η μελέτη του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων για τις «Εξελίξεις στον Παγκόσμιο και Ελληνικό Τουρισμό», σύμφωνα με την οποία, την περίοδο 1990-2016 τα ξενοδοχεία αυξήθηκαν κατά 52% σε όρους μονάδων και κατά 81% σε όρους δωματίων.
Στα πλαίσια της 6ης Γενικής Συνέλευσης παρουσιάστηκε από την κα Βλάμη η ανάπτυξη του συστήματος χορήγησης του σήματος «Boutique Hotel”, από τον κ. Γιώργο Πίττα, η ηλεκτρονική διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα, «Ελληνικό Πρωινό» και από τον κ. Χρήστο Ανδρουτσάκη, η πορεία της ολοκληρωμένης ψηφιακής πλατφόρμας «Trip2Athens». Τέλος, το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου, κα Ευρυδίκη Κουρνέτα και ο κ. Γιώργος Τζιάλλας, αλλά και ο Κώστας Μίχαλος, πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Στην φωτογραφία επάνω αριστερά:  Ο Γιώργος Τσακίρης απευθύνεται –για τελευταία φορά- ως πρόεδρος του ΞΕΕ στη Γ.Σ. του Επιμελητηρίου. Όπως ανακοίνωσε από το βήμα, μετά το πέρας της θητείας του δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του.