Ραντεβού το 2018
9 - 12 Φεβρουαρίου METROPOLITAN EXPO
ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ!

HORECA Coffee Events

Το μέλλον της καφεστίασης στη 12η HORECA!
Προκειμένου να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην αγορά της καφεστίασης, η HORECA εμπλούτισε το πρόγραμμα των COFFEE EVENTS με παρουσιάσεις και συζητήσεις γύρω από τη διοίκηση, τη στελέχωση και την οργάνωση των coffee shops.


Καταξιωμένοι επαγγελματίες barista και roaster, καθώς επίσης αγοραστές και εμπορικά στελέχη από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσίασαν στους επισκέπτες της HORECA όλες τις νέες τάσεις από τη διεθνή αγορά του καφέ. Ουσιαστικά, πρόκειται για το πληρέστερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα γύρω από τον καφέ που έχει παρουσιαστεί ποτέ σε εμπορική έκθεση! Μέσα από τη συζήτηση επίκαιρων θεμάτων για την αγορά της καφεστίασης, πετυχημένα case studies και εξειδικευμένες εισηγήσεις, οι ιδιοκτήτες των coffee shop, των all day cafe-bar, των αναψυκτηρίων και των bakery-cafe άντλησαν νέες ιδές και τεχνικές που θα τους βοηθήσουν να μεγιστοποιήσουν την εμπειρία που προσφέρουν στους επισκέπτες των καταστημάτων τους και ταυτόχρονα να αυξήσουν την κερδοφορία τους.Ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον καφέ και την οργάνωση των σύγχρονων coffee shop

Δίνοντας έμφαση σε ζητήματα οργάνωσης, στελέχωσης και διοίκησης των σύγχρονων επιχειρήσεων καφεστίασης, τα HORECA COFFEE EVENTS φιλοξένησαν σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα μία σειρά από σεμινάρια store & service management. Εξάλλου, καταξιωμένοι επαγγελματίες με μακρά εμπειρία στην αγορά πήραν μέρος ως εισηγητές στα εξειδικευμένα masterclasses και τα θεματικά εργαστήρια γύρω από τις μεθόδους παρασκευής των ροφημάτων, τη διαχείριση των πρώτων υλών (καφές, νερό, γάλα, πάγος), το roasting, την άλεση και τη συντήρηση των μηχανών. Στόχος των σεμιναρίων ήταν να προσφέρουν στους επαγγελματίες της καφεστίασης χρήσιμες πληροφορίες γύρω από τη ορθολογική διαχείριση του καφέ και την αξιοποίηση των τάσεων που κυριαρχούν στη διεθνή αγορά για την προσέλκυση πελατών. Επιπλέον, οι εκδηλώσεις των HORECA COFFEE EVENTS μύησαν τους επισκέπτες της έκθεσης στην κουλτούρα του καφέ και τους έφεραν σε επαφή με προσωπικότητες διεθνούς κύρους.Στη HORECA τα πανελλήνια πρωταθλήματα καφέ του SCA Greece!

Η κεντρική σκηνή των COFFEE EVENTS της HORECA φιλοξένησε τους τελικούς των πανελλήνιων πρωταθλημάτων καφέ του SCA Greece. Τις προσπάθειες των ταλαντούχων barista παρακολούθησε πλήθος επαγγελματιών από όλη την Ελλάδα. Το παρών έδωσαν και ο Ιάπωνας Hidenori Izaki, παγκόσμιος πρωταθλητής barista το 2014, καθώς και ο Ταϊβανός Chad Wang, ο οποίος κατέκτησε την τρίτη θέση στο περσινό World Brewers Cup.  Αναλυτικά οι νικητές:

BARISTA CHAMPIONSHIP:
1.
Κωνσταντίνος Ιατρίδης 2. Ειρήνη Δασκαλοπούλου | 3. Νίκος Μπέλλης

BREWERS CUP:
1.
Στάθης Κορέμτας | 2. Νίκος Αντζάρας | 3. Αθανασία Καλαμπαλίκη

LATTE ART CHAMPIONSHIP:
1.
Μιχάλης Καραγιάννης | 2. Γιώργος Παπαγιαννόπουλος | 3. Αλέξανδρος Φέρρας

COFFEE IN GOOD SPIRITS CHAMPIONSHIP:
1.
Μανώλης Μαμάκης | 2. Δημήτρης Μπαϊγούσης | 3. Γιώργος Δημητρακόπουλος

IBRIK CHAMPIONSHIP:
1.
Διονύσης Μουστής | 2. Μάνος Χομπάκης | 3. Δημήτρης Καράμπας

CUP TASTERS CHAMPIONSHIP:
1.
Ζαφείρης Μαύρος | 2. Κωνσταντίνος Περπινιάς | 3. Κωνσταντίνος Κουσιούρης