10 - 13
Φεβρουαρίου 2017 METROPOLITAN EXPO
ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ!

HORECA Coffee Events

Για άλλη μια χρονιά, η HORECA θα φιλοξενήσει στο Hall 1 του Metropolitan Expo το πρόγραμμα εκδηλώσεων και εκπαίδευσης “ HORECA Coffee Events”, εμπλουτισμένο και ανανεωμένο προκειμένου να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην αγορά της καφεστίασης.
Το “Coffee Events” θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον χιλιάδων επαγγελματιών από τους κλάδους της καφεστίασης και της φιλοξενίας, που θα επισκεφθούν την έκθεση και θα εκμεταλλευτούν την μοναδική δυνατότητα που τους δίνεται να συμμετάσχουν σε μια πληθώρα εξειδικευμένων δράσεων και μοναδικών παρουσιάσεων, επιδείξεων, masterclasses και workshops, με επίκεντρο τα πάντα γύρω από τον καφέ, την οργάνωση και ορθολογική λειτουργία των coffee shops αλλά και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που ανοίγονται στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

 

Πλήρη εκπαιδευτικά σεμινάρια και masterclasses
Στο πλαίσιο του προγράμματος 2017 “HORECA Coffee Events” θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από εκπαιδευτικά σεμινάρια και masterclasses με εισηγητές καταξιωμένες προσωπικότητες από τη διεθνή αγορά του καφέ, πιστοποιημένους baristas και roaster-trainers, αγοραστές και εμπορικά στελέχη από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και παγκόσμιους πρωταθλητές.
Τα θέματα που θα αναπτυχθούν θα αφορούν ποικίλες ενότητες όπως είναι οι αξίες του speciality coffee, η αντίληψη των αρωμάτων του καφέ, οι βασικές αρχές του roasting, η σημασία της άλεσης, οι τεχνικές παρασκευής, οι νέες τεχνολογίες στις μηχανές καφέ αλλά και ζητήματα σχετικά με το σύγχρονο management των cafe, την προώθηση πωλήσεων, το φαινόμενο των bakery cafe, την αξιοποίηση των social media στον κλάδο της καφεστίασης και πολλά άλλα ενδιαφέροντα.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν workshops και επιδείξεις για τη ρύθμιση, τον καθαρισμό και τη συντήρηση των μηχανών και των μύλων άλεσης καφέ, τη διαχείριση και το φιλτράρισμα του νερού, τη χημεία του καφέ και διάφορες τεχνικές παρασκευής ροφημάτων καφέ και σοκολάτας.
Στο πρόγραμμα “HORECA Coffee Events” θα συμμετάσχουν εκλεκτοί καλεσμένοι από το εξωτερικό, όπως στελέχη κορυφαίων οίκων και βιομηχανιών κατασκευής μηχανών καφέ αλλά και μεγάλοι παραγωγοί από κορυφαίες χώρες στην παραγωγή του καφέ παγκοσμίως.Πανελλήνια Πρωταθλήματα του SCAE HELLAS στην HORECA 2017!
Μεταξύ των διαφόρων δράσεων και εκδηλώσεων του προγράμματος “HORECA Coffee Events”, θα διεξαχθούν οι τελικοί των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων που οργανώνονται από τον SCAE HELLAS με τη συμμετοχή κορυφαίων baristas από όλη την Ελλάδα. “Barista Championship”, “Brewer’s Cup”, “Coffee in Good Spirits”, “Cup Tasters”, “Ibrik” και “Latte Art” είναι οι τίτλοι των πρωταθλημάτων που θα διεκδικήσουν στα πλαίσια της HORECA 2017 οι συμμετέχοντες baristas με βασικά κριτήρια τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους.