8 - 11
Φεβρουαρίου 2019  METROPOLITAN EXPO 
ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ!

HORECA Beer & Spirits Show

Τα πάντα για τα cocktail και το bar management!

Δυναμικό το πρόγραμμα του Beer & Spirits Show στη HORECA 2018, πλήρως αναβαθμισμένο, με περισσότερες και πιο στοχευμένες παρουσιάσεις, επιδείξεις και συζητήσεις, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.

Δευτέρα 12/02

Εντυπωσιακό φινάλε!
Και την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, κατάμεστος ήταν ο χώρος των events στο Beer & Spirits Show. Με άκρως αναλυτικές ομιλίες και παρουσιάσεις το σύνολο του προγράμματος άφησε πλήρως ικανοποιημένους τους επαγγελματίες με αυξημένες απαιτήσεις και υψηλό ενδιαφέρον στα δρώμενα του κλάδου. Στα highlights, η παρουσίαση του Α. Ματθίδη, Πρόεδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων για το Τέλειο Gin and Tonic και βέβαια, η βράβευση από τη διοργανώτρια και τον πρόεδρό της, κ. Νίκο Χουδαλάκη του bar που εισήγαγε την Αθήνα στο fine drinking, το Baba au Rum. Παράλληλα, στο διαγωνισμό Classic Cocktail, 1ος ανακηρύχθηκε ο Μιχάλης Εμμανουήλ (νικητήριο κοκτέιλ με τζιν, vodka και σύκο), 2ος ο Χρήστος Σουνούρ και 3ος ο Ανδρέας Χαϊντινάι. Τέλος, δόθηκαν τρία ειδικά βραβεία: Βραβείο καλύτερης τεχνικής: Παναγιώτης Σωτηρίου, βραβείο καλύτερης γαρνιτούρας: Γιάννης Βλάχος και βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου: Χρήστος Αγκόρτζας.
HORECA Beer & Spirits Show - Δευτέρα

Στιγμιότυπα από τις βραβεύσεις των νικητών των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Cocktail της ΕΜΕ

14oς Πανελλήνιος Διαγωνισμός FlairTending
Τα πρωταθλήματα της ΕΜΕ ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, 12 Φεβρουαρίου, με τον πιο εντυπωσιακό διαγωνισμό, το FlairTending, που ήταν ο 14ος του θεσμού. Το θέαμα που έκοβε την ανάσα και οι δεξιοτεχνικοί χειρισμοί και κινήσεις των διαγωνιζομένων λειτούργησαν σα μαγνήτης για το κοινό που συγκεντρώθηκε να παρακολουθήσει και να αποθεώσει τους ταλαντούχους συμμετέχοντες που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στη σκηνή. Πρώτος αναδείχτηκε ο Αχιλλέας Θανασούδας, δεύτερος ο Χρήστος Τζιμίκος και τρίτος ο Παναγιώτης Εργάτης.

HORECA Beer & Spirits Show - Δευτέρα

Στιγμιότυπα από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Flairtending της ΕΜΕ

Κυριακή 11/02

Case studies και bartending τάσεις
Στους ίδιους ρυθμούς της τρίτης ημέρας της έκθεσης κινήθηκαν και οι παράλληλες εκδηλώσεις στο Beer & Spirits Show, με απίστευτη επιτυχία και τεράστιο αριθμό επισκεπτών. Ο χώρος των event ήταν ασφυκτικά γεμάτος κόσμο που συμμετείχε ενεργά στις παρουσιάσεις και ομιλίες, με αποκορύφωμα την παρουσίαση του “dream team” του Skorpios Mykonos. Οι κκ Μπαβέλης, Θεολόγης, Περρωτής και Λουκάκης παρουσίασαν στο κοινό τα βασικά στοιχεία επιτυχίας του concept, στα οποία συγκαταλέγονται η σωστή επιλογή προσωπικού, η κατάλληλη εκπαίδευση, η πλήρης υποστήριξη και παροχή κατάλληλων εφοδίων, η άψογη παροχή υπηρεσιών προς τον πελάτη και η μοναδικότητα του εγχειρήματος, με στόχο την προσωπική και συγχρόνως ομαδική εξέλιξη. O πρόεδρος της διοργανώτριας Forum SA, κ. Νίκος Χουδαλάκης, βράβευσε την επιτυχημένη ομάδα για την υποδειγματική επιχειρηματική της δράση.
HORECA Beer & Spirits Show - Κυριακή

1. Aτμόσφαιρα θριάμβου στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ελληνικού Cocktail 2. O πρόεδρος της διοργανώτριας Forum SA, κ. Νίκος Χουδαλάκης, βράβευσε την ομάδα του Skorpios Mykonos

6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ελληνικού Cocktail
Το απόγευμα της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου στη σκηνή του Beer & Spirit Show, πραγματοποιήθηκε ο 6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ελληνικού Cocktail από την EME. Στη δημοφιλή κατηγορία, εντυπωσιακός ήταν ο αριθμός των διαγωνιζομένων με έξυπνες και κυρίως, εύγεστες προτάσεις στημένες απόλυτα πάνω στη φιλοσοφία του ελληνικού cocktail. Κάτω από τις επευφημίες του κοινού, οι barternders κατέπληξαν την κριτική επιτροπή με το επίπεδο των δημιουργιών τους να... δυσκολεύει την τελική απόφαση. Τελικά και μετά από μια κατά γενική ομολογία σκληρή μάχη, πρώτος ανακηρύχτηκε ο Κωνσταντίνος Ριστάνης, δεύτερος ο Μελέτιος Αιγινίτης και τρίτη η Μαρία Βαγενά, που ήταν και η μοναδική γυναίκα διαγωνιζόμενη. Το νικητήριο cocktail περιελάμβανε Μetaxa, λικέρ φραγκόσυκο και λικέρ περγαμόντο, ενώ το πρώτο βραβείο απένειμε ο εμπνευστής της κατηγορίας, Θανάσης Γιαλούρης.

Σάββατο 10/02

Με χαρακτήρα διεθνούς επιπέδου
Η δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων στο stage του Beer & Spirits Show της HORECA 2018 χαρακτηρίστηκε από ακόμα περισσότερες δυναμικές παρουσίες, πρωτότυπες παρουσιάσεις και έντονο διεθνή χαρακτήρα. Τις εντυπώσεις κέρδισε ο παγκοσμίου βεληνεκούς bartender, Simon Caporale, σε ένα μοναδικό masterclass που έδωσε φρέσκιες ιδέες στο κοινό. Παράλληλα αίσθηση προκάλεσε το αφιέρωμα σε Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό, με ζωντανές συνδέσεις μέσω skype, συνομιλία μαζί τους και ψηφιακή ξενάγηση στο εσωτερικό των επιχειρήσεων όπου εργάζονται, αποδεικνύοντας τη δυναμική της ελληνικής παρουσίας εκτός συνόρων. Όλες οι εκδηλώσεις της ημέρας στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, επιτυγχάνοντας να συγκεντρώσουν πλήθος επαγγελματιών του κλάδου!
HORECA Beer & Spirits Show - Σάββατο

1. Ο παγκοσμίου βεληνεκούς bartender Simon Caporale, 2. O Aχιλλέας Καραουλάνης σε απ' ευθείας σύνδεση μέσω skype με τον bartender Γιώργο Καπώνη από τη Σουηδία

Παρασκευή 09/02

Ενδιαφέρουσες ομιλίες, εντυπωσιακές παρουσιάσεις! 
Από επαγγελματίες του χώρου κατακλύστηκε ο χώρος της κεντρικής σκηνής του Beer and Spirits Show, από την πρώτη ημέρα των παράλληλων εκδηλώσεων. Οι στοχευμένες ομιλίες από ειδικούς και οι εντυπωσιακές παρουσιάσεις από επιτυχημένους bartenders διατήρησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού που συνέρρεε καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, δίνοντας τον παλμό με καίριες ερωτήσεις. Στα hightlights του προγράμματος, η παρουσίαση από τον Γιάννη Κοροβέση πάνω στην απόσταξη του κονιάκ και της μεθόδου charentaise, που ικανοποίησε και τους πιο απαιτητικούς από το κοινό, αλλά και το «Ice Carving» από τον Τεό Σπυρόπουλο, Giffard Brand Ambassador της TSAKNAKIS BROS. 
HORECA Beer & Spirits Show - Παρασκευή

1. Από αριστερά, Χρ. Μανουσίδης, Δ. Πατσούρας, Γ. Κόλτσιος, 2. Κατάμεστος ο χώρος του Beer & Spirits Show

8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Non Alcohol Cocktail
Για 8η χρονιά, την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, διεξήχθη με επιτυχία και πλήθος συμμετοχών από καταξιωμένους bartenders, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Non Alcohol από την Ένωση Μπάρμεν Ελλάδας. Οι διαγωνιζόμενοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό με δημιουργίες υψηλού επιπέδου σε γεύσεις απόλυτα ταυτισμένες με τις τάσεις της εποχής που εντυπωσίασαν τους κριτές και κέρδισαν το χειροκρότημα του κοινού. Μετά το τέλος του διαγωνισμού, έγινε η ανακήρυξη των νικητών και η απονομή των σχετικών βραβείων. Την πρώτη θέση πήρε ο Δημήτρης Πατσούρας, με ένα κοκτέιλ που περιείχε πεπόνι, πιπεριά, γκρέιπφρουτ, μανταρίνι και αγάβη, τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Γιώργος Δεχρετζής και την τρίτη ο Κουσαρίδας Γιώργος.