10 - 13
Φεβρουαρίου 2017 METROPOLITAN EXPO
ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ!

Gastronomy Forum

Ο δρόμος προς τα αστέρια Michelin!

Αφιερωμένο στην υψηλή γαστρονομία και την ελληνική έκφραση της haute cuisine θα είναι το Φόρουμ Γαστρονομίας της HORECA 2017, το οποίο θα οργανωθεί για δέκατη συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

Τα πέντε βραβευμένα με αστέρι Michelin αθηναϊκά εστιατόρια θα πρωταγωνιστήσουν στο Φόρουμ Γαστρονομίας της 12ης HORECA 2017, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Hall 4 του εκθεσιακού κέντρου. Μέσα από την ιστορική διαδρομή, τα γαστρονομικά menu και τις προδιαγραφές λειτουργίας των εστιατορίων, οι executive chef και οι ιδιοκτήτες τους θα αναφερθούν στο παρόν και το μέλλον της ελληνικής haute cuisine.
Η πλήρως αναμορφωμένη κεντρική σκηνή του Φόρουμ Γαστρονομίας θα φιλοξενήσει για τέσσερις μέρες κορυφαίους Έλληνες και ξένους αρχιμάγειρες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και συνδράμουν στην ανάπτυξη της εγχώριας εστιατορικής αγοράς. Μέσα από συγκεκριμένα case studies θα αναδείξουν την αξία της γαστρονομικής δημιουργίας και τη συμβολή της στην αναβάθμιση του εθνικού τουριστικού προϊόντος.Εξειδικευμένες παρουσιάσεις για κάθε επισιτιστικό χώρο!

Η καινοτομία του Φόρουμ Γαστρονομίας στη 12η HORECA είναι η προσέγγιση κάθε επισιτιστικού χώρου ξεχωριστά, με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις. Έτσι, το πρόγραμμα των παρουσιάσεων και των επιδείξεων θα καλύπτει πλήρως τους F&B Managers, τους αρχιμάγειρες και τις μπριγκάδες των ξενοδοχείων, των εστιατορίων και των μονάδων catering, όπως επίσης τους ιδιοκτήτες και το προσωπικό των all day cafe bar. Πιο συγκεκριμένα, το Φόρουμ Γαστρονομίας θα περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:

HO (Ξενοδοχεία, ξενώνες και μικρά τουριστικά καταλύματα)
- Από το πρωινό μέχρι το βραδινό
- All inclusive γεύματα
- Μενού για καταναλωτές με ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες 
- Διαχείριση παραγγελιών & κουζίνας
- Indoor εστιατόρια
- Νέες τεχνολογίες στην κουζίνα και τη σάλα
- Μέθοδοι επέκτασης της σεζόν

RE (Εστιατόρια, ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και all day cafe bar)
- Δημιουργία μενού
- Εξοπλισμός κουζίνας
- Tableware και διακόσμηση
- Νέες τεχνολογίες στα εστιατόρια
- Μενού για καταναλωτές με ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες 
- Νέες γαστρονομικές τάσεις (π.χ. στροφή στην αρχαία διατροφική παράδοση)

CA (Μονάδες catering και κεντρικές κουζίνες)
Δημιουργία μενού
- Μενού για καταναλωτές με ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες 
- Διαχείριση υλικών
- Νέες τεχνολογίες για τις υπηρεσίες catering
- Νοσοκομειακό catering
- On flight catering 

Το πληρέστερο πρόγραμμα όλων των εποχών!

Στη HORECA 2017, το πρόγραμμα του Φόρουμ Γαστρονομίας θα είναι πιο πλούσιο και στοχευμένο από κάθε προηγούμενη διοργάνωση, προκειμένου να καλύψει τις απαιτήσεις και τις δημιουργικές αναζητήσεις των σύγχρονων αρχιμαγείρων και παράλληλα να δώσει απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα των επιχειρηματιών της εστίασης. Στις θεματικές ενότητες του Φόρουμ θα περιλαμβάνονται ζητήματα κοστολόγησης και διαχείρισης των πρώτων υλών, νέες τεχνικές και μαγειρικές προσεγγίσεις, καθώς και εισηγήσεις γύρω από την κουλτούρα του φαγητού, της εστίασης και της φιλοξενίας.