10 - 13
Φεβρουαρίου 2017 METROPOLITAN EXPO
ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ!

Ενίσχυση του διεθνούς ρόλου της HORECA

Περισσότερους από 1.000 σημαντικούς ξένους επισκέπτες αναμένεται να προσελκύσει η 12η HORECA 2017, η οποία αναγνωρίζεται πλέον ως η σημαντικότερη περιφερειακή έκθεση για την εστίαση και τη φιλοξενία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη!

Εφαρμόζοντας ένα στοχευμένο πρόγραμμα προσέλκυσης ξένων αγοραστών από μεγάλες αλυσίδες εστίασης, μονάδες φιλοξενίας αλλά και εταιρείες τροφοδοσίας στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η FORUM AE συνεχίζει να επενδύει στην τόνωση της εξωστρέφειας και στην ανάδειξη του διεθνούς ρόλου της HORECA!
Ήδη από το 2015 ξεκίνησε η καταγραφή των σημαντικότερων επιχειρήσεων του ξενοδοχειακού και του επισιτιστικού κλάδου που δραστηριοποιούνται στις όμορες χώρες, καθώς και στους κύριους τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου, ενώ φέτος τέθηκε για πρώτη φορά σε εφαρμογή το πρόγραμμα φιλοξενίας επιλεγμένων αγοραστών από την ευρύτερη περιοχή.
Η 12η HORECA 2017 αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 1.000 σημαντικούς ξένους επισκέπτες, αριθμός αυξημένος κατά 25% σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση. Μεταξύ των επισκεπτών από το εξωτερικό περιλαμβάνονται εμπορικά στελέχη των κορυφαίων επιχειρήσεων στους τομείς του ξενοδοχειακού εξοπλισμού, των τροφίμων, του καφέ και των αλκοολούχων ποτών, καθώς και εκπρόσωποι αλυσίδων εστίασης και φιλοξενίας από τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο.  

Καθρέφτης του ελληνικού τουρισμού η HORECA!
«Συχνά, επικρατεί η εσφαλμένη αντίληψη ότι οι Έλληνες δεν μπορούν να οργανώσουν κάτι σωστά, ότι είναι πολύ επιφανειακοί. Κι όμως, στη HORECA δεν μπόρεσα να εντοπίσω τίποτε αρνητικό! Σίγουρα, συγκαταλέγεται στις πέντε κορυφαίες εκθέσεις του κλάδου στην Ευρώπη. Η HORECA είναι το έργο ενός αληθινού περφεξιονιστή», τόνισε ο Nicola Zovi, Export Area Manager του ιταλικού οίκου Caffe Carraro Spa κατά την επίσκεψή του στην έκθεση φέτος τον Φεβρουάριο.
Ενδεικτική της αντίληψης που επικρατεί στην ευρωπαϊκή αγορά για το κύρος και την εμπορική αποτελεσματικότητα της HORECA είναι άλλωστε η δήλωση της Loretta Carbonetti, Managing Director του ιταλικού εργοστασίου Casta Professional Cooking Equipment, η οποία βρέθηκε φέτος για πρώτη φορά στη HORECA: «Ψάχνοντας για την πιο σημαντική έκθεση της ευρύτερης περιοχής, καταλήξαμε στη HORECA για να παρουσιάσουμε τη νέα σειρά των προϊόντων μας. Δεν έχουμε δει ξανά τόσο πολύ κόσμο που να δείχνει τόσο ειλικρινές ενδιαφέρον για τον επαγγελματικό εξοπλισμό».
Στόχος της οργανώτριας εταιρείας, FORUM AE είναι να διευρύνει περαιτέρω την προσέλευση εκθετών αλλά και επισκεπτών από το εξωτερικό, ενισχύοντας έτσι την εξωστρέφεια της HORECA αλλά και των επιχειρήσεων που την εμπιστεύονται κάθε χρόνο για να εκθέσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.
«Δεν έχω έρθει ξανά στην Αθήνα και η εικόνα που αποκόμισα από την έκθεση ομολογώ ότι είναι εντυπωσιακή! Το πιο σημαντικό είναι ότι τόνωσε την αισιοδοξία μου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και άλλαξε εντελώς την εικόνα που είχα για την Ελλάδα. Ήρθα σε μία χώρα για την οποία άκουγα μόνο κακές ειδήσεις -κρίση, ανεργία, χρεοκοπία- αλλά στη HORECA είδα μόνο θετικές και αισιόδοξες εικόνες», σημείωσε ο σύμβουλος επισιτιστικών επιχειρήσεων Andrea Falceri κατά την περιήγησή του στην έκθεση.