9 - 12
Φεβρουαρίου 2018  METROPOLITAN EXPO 
ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ!

Ελληνικό Πρωινό από το ΞΕΕ

Νέα πρότυπα εδεσματολόγια από την ελληνική περιφέρεια

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας θα παρουσιάσει τις νέες περιοχές που εντάχθηκαν κατά το τελευταίο έτος στο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό», μέσα από τα προϊόντα και τα χαρακτηριστικά τους εδέσματα.
Τις έξι νέες περιοχές της χώρας που έχουν ενταχθεί κατά το τελευταίο έτος στο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» θα παρουσιάσει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος στη HORECA 2018. Οι νέες αυτές περιοχές είναι οι εξής: η Κάλυμνος, ο Πόρος, η Πρέβεζα, η Μήλος, η Πάρος και η Ίος. 
Οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν χαρακτηριστικά εδέσματα κάθε τόπου που θα παρασκευάσουν διακεκριμένοι αρχιμάγειρες και να προμηθευτούν τα πρότυπα συνταγολόγια κάθε περιοχής.


Τεράστια η απήχηση του «Ελληνικού Πρωινού»

Το “Ελληνικό Πρωινό” έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται μεθοδικά από το 2010 με βασικό σκοπό τον εμπλουτισμό του Πρωινού, που προσφέρεται στα ελληνικά ξενοδοχεία, με αγνά και μοναδικά προϊόντα της Ελληνικής γης, καθώς και παραδοσιακά τοπικά εδέσματα της κάθε περιοχής της Ελλάδας.
Στόχος του είναι να δοθεί η δυνατότητα στους επισκέπτες των ελληνικών ξενοδοχείων να γνωρίσουν τον άφθονο γαστρονομικό πλούτο της χώρας μας και να γευτούν στο πρωινό τους, τα αναρίθμητα ελληνικά προϊόντα και εδέσματα που βρίσκονται στην καρδιά της Μεσογειακής Διατροφής, η οποία δεν είναι απλώς μια μοντέρνα διατροφική τάση, αλλά αποτελεί σύμφωνα με την UNESCO “άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας”.