10 - 13
Φεβρουαρίου 2017 METROPOLITAN EXPO
ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ!

Ελληνικό Πρωινό από το ΞΕΕ

Για ακόμη μία χρονιά, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος θα παρουσιάσει στη HORECA τις δράσεις που έχει αναλάβει για την ανάδειξη του Ελληνικού Πρωινού στις μονάδες φιλοξενίας όλης της χώρας!

Περισσότερα από χίλια τουριστικά καταλύματα θα έχουν ενταχθεί ως τις αρχές του 2017 στο πρόγραμμα “Ελληνικό Πρωινό” του ΞΕΕ. Μέσα σε μόλις έξι χρόνια από την ανάληψη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, δημιουργήθηκαν 31 πρότυπα Πρωινά σε ισάριθμες περιοχές της ηπειρωτικής και της νησιωτικής Ελλάδας.
Η 12η HORECA 2017 θα φιλοξενήσει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Hall 4 του εκθεσιακού κέντρου τις δράσεις που ανέλαβε το ΞΕΕ μέσα στον τελευταίο χρόνο για την ανάδειξη του Ελληνικού Πρωινού, δίνοντας έμφαση στις συνταγές από την Αμοργό και τη Σύρο που εντάχθηκαν φέτος στο πρόγραμμα.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις δράσεις του ΞΕΕ, να δοκιμάσουν παραδοσιακά εδέσματα και πρωτότυπες δημιουργίες από διάφορες περιοχές και να παραλάβουν πρότυπα συνταγολόγια. Εξάλλου, οι ιδιοκτήτες των μονάδων φιλοξενίας θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τις προϋποθέσεις ένταξης των επιχειρήσεών τους στο Ελληνικό Πρωινό αλλά και τα οφέλη που θα προκύψουν από τη βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών τους.


Ώθηση στην τοπική οικονομία και τον τουριστικό κλάδο


“Η ξενοδοχειακή κοινότητα έχει αγκαλιάσει το Ελληνικό Πρωινό, το οποίο πλέον αναγνωρίζεται ως ένα από τα πιο γνωστά brand name της ελληνικής γαστρονομίας. Συνολικά 31 περιοχές έχουν δημιουργήσει το δικό τους τοπικό Πρότυπο Πρωινό, ενώ εκατοντάδες παραγωγοί Τροφίμων & Ποτών, ξενοδόχοι και chef έχουν δεσμευτεί να προωθήσουν προϊόντα της περιοχής τους και τις τοπικές συνταγές”, εξηγεί ο υπεύθυνος του προγράμματος, Γιώργος Πίττας. “Το ΞΕΕ κατόρθωσε να αναδείξει εκατοντάδες προϊόντα και εδέσματα και ταυτόχρονα να ευαισθητοποιήσει τις τοπικές κοινωνίες για τη σημασία της γαστρονομίας, υποβοηθώντας στη συγκρότηση της τουριστικής ταυτότητας κάθε τόπου αλλά και στην οικονομική ανάπτυξή του”.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις ενδιαφέροντος, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ελληνικού Πρωινού.