8 - 11
Φεβρουαρίου 2019  METROPOLITAN EXPO 
ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ!
+ ΜΕΝΟΥ

Είπαν για την έκθεση

Απόλυτα ικανοποιημένοι δηλώνουν οι εκθέτες της 13ης HORECA
Για μία έκθεση που ξεπέρασε τα όρια της Ελλάδας κάνουν λόγο οι εκθέτες που συμμετείχαν στη 13η HORECA, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο εξαιρετικό επίπεδο της διοργάνωσης αλλά και την υψηλή και απόλυτα στοχευμένη προσέλευση επαγγελματιών του κλάδου των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης. 

“Η φετινή HORECA ήταν πολύ οργανωμένη και θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές για το υψηλό επίπεδο. Είναι πάντα μια πολύ καλή ευκαιρία για να έχουμε επαφές με επαγγελματίες του χώρου.”
Νίκος Σταθάτος | Περιφερειακός Διευθυντής BOOKING.COM

“Επιλέξαμε να έρθουμε στη HORECA γιατί κρίναμε ότι αυτή η έκθεση μας εξυπηρετεί περισσότερο. Τα χαρακτηριστικά του κόσμου που επισκέπτονται την έκθεση μας εξυπηρετούν περισσότερο αλλά και ο χρόνος που διεξάγεται η έκθεση. Γιατί η πρότασή μας έχει να κάνει με την υποστήριξη των λειτουργιών του ξενοδοχειακού δωματίου, με προϊόντα και υπηρεσίες. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γιατί από τη στιγμή που άνοιξε τις πύλες της η έκθεση έχουμε συνεχώς στο περίπτερο μας, από το πρωί έως το βράδυ, πολύ αλλά κυρίως στοχευμένο κόσμο, δηλαδή ξενοδόχους. Έχουμε καταγράψει περίπου και κατά μέσο όρο 200 επαφές με ξενοδόχους ανά ημέρα!”
Βρασίδας ΡενιέρηςHead of Sales SPIC & SPAN AE

“Η HORECA είναι μία σταθερή έκθεση και έχει κάθε χρόνο σημαντικά αποτελέσματα. Κάναμε πολλές σημαντικές επαφές και σίγουρα θα δούμε τα αποτελέσματα μετά την έκθεση. Θεωρώ ότι θα έχει την επιτυχία που έχει πάντα. Η οργάνωση ήταν τόσο επιτυχημένη, όπως πάντα.”

Χάρης Ιωάννου |General Manager ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΑΡΑΛ. &ΣΙΑ ΕΕ “ΔΙΑΝΑ ΕΞΟΠΛΙΖΕΙΝ”

“Σε γενικές γραμμές είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την έκθεση. Έχουμε πάρει μέρος στην έκθεση κι άλλες χρονιές. Δραστηριοποιούμαστε σε αυτόν τον κλάδο και η HORECA είναι η πιο έγκυρη έκθεση στον τομέα. Φροντίζουμε να έχουμε μία δυναμική παρουσία εδώ.”
Γιώργος Κασίδης | Deputy Managing Director ΚΑΣΙΔΗΣ ΑΕ

“Η έκθεση παραμένει για εμάς πάντα πρώτη και σε επισκεψιμότητα. Εμάς μας ικανοποιεί ότι από πέρυσι σε ποιοτικούς επισκέπτες είμαστε σίγουρα καλύτερα. Μπορεί να είμαστε καταξιωμένοι στην αγορά και σημείο αναφοράς στις πίτες για το σουβλάκι, αλλά σίγουρα είναι και μόνιμος στόχος μας η παρουσία μας εδώ. Η HORECA κάθε χρόνο γίνεται όλο και καλύτερη.”

Θεόδωρος Κονταξής| Διευθυντής Παραγωγής ΑΛΕΞΑΚΗΣ Ι. Μ. ΕΠΕ

“Αυτή είναι η τέταρτη χρονιά που ερχόμαστε. Η έκθεση έχει αρκετή κίνηση. Αυτή είναι η πιο βελτιωμένη HORECA που έχω δει. Και ποιοτικά και ποσοτικά στον κόσμο αλλά και από τα περίπτερα που βλέπω, το αποτέλεσμα είναι βελτιωμένο. Ο στόχος μας είναι να είμαστε και του χρόνου εδώ.”
Στέλιος Πολυχρονιάδης| Α’ Αντιπρόεδρος & αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος EURIMAC AE

“Με μία φράση: θα είμαστε εδώ και του χρόνου. Φέτος η έκθεση ήταν περισσότερο ποιοτική. Η οργάνωση της έκθεσης ήταν ακόμα καλύτερη.”
Γιώργος Γκόνος | Managing Partner CHATEAU BLANK S.A.S.

“Η έκθεση για μία ακόμα φορά ήταν πολύ καλά οργωμένη. Η προσέλευση του κόσμου ήταν η αναμενόμενη. Νομίζω ότι και ποιοτικά ο κόσμος που επισκέφθηκε την έκθεση ήταν καλύτερος ποιοτικά από τις προηγούμενες χρονιές. Ήταν ακριβώς αυτό που περιμέναμε.”
Θανάσης ΣαράμπαλοςΓενική Διεύθυνση ΔΙΑΝΟΜΕΥΣ ΕΠΕ

“Σαν έκθεση ,είμαι ευχαριστημένη από τον κόσμο. Nομίζω φέτος ήταν πιο ουσιαστικόw ο κόσμος που πέρασε από το περίπτερό μας. Και από νησιά μας επισκεφτήκαν. Πήγαμε καλά. Η HORECA ήταν πάντα δυνατή έκθεση.”
Χριστίνα Στάμου | Sales Manager ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤ. - ΗΛΕΚΤΡΑ

“H HORECA είναι μία μεγάλη έκθεση. Είναι για εμάς μία καλή διαφήμιση γιατί περνάει πολύς κόσμος.”
Αριστείδης Κούρτης | Πρόεδρος ΚΟΥΡΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΕ

“Πιστεύω ότι ήταν η πιο εξαιρετική HORECA που έχει γίνει. Πολύ καλύτερη η ποιότητα επισκεπτών. Οργανωμένη όπως πάντα, δεν έχουμε κανένα παράπονο.”
Δημήτρης Αϊβαλιώτης | Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΤΡΙΑ ΔΕΛΤΑ ΑΕ

“Eίμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την έκθεση. Είχαμε επαφές μέσα σε αυτές τις ημέρες. Σε γενικές γραμμές, το κομμάτι της έκθεσης ήταν πολύ ουσιαστικό. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τον κόσμο που πέρασε από το περίπτερό μας. Θεωρώ ότι θα μας βοηθήσει ιδιαίτερα. Και σε σχέση με εκθέσεις του εξωτερικού θεωρούμε ότι βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο. Για τα ελληνικά δεδομένα και πρότυπα θεωρώ ότι είναι πολύ υψηλό το επίπεδο της HORECA, γι’ αυτό και θέλουμε να έχουμε πάντοτε παρουσία.”
Δημήτρης Τηλιούδης | Διεύθυνση Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Foodservice ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ

“Είχε μεγάλη επισκεψιμότητα, ειδικά το Σάββατο. Υπήρχαν επαγγελματίες οι οποίοι πραγματικά ενδιαφερόντουσαν. Οι πελάτες που ήρθαν μέχρι τώρα είναι από όλη την Ελλάδα. Και μιλάω για τους επαγγελματίες. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι.”
Γιώργος Φλώρος| Πωλήσεις HO.RE.CA BAZZAR AE

“Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την προσέλευση που είχαμε στο επαγγελματικό κοινό –που ήταν και αυτό που μας ενδιέφερε και γι’ αυτό το λόγο είχαμε έρθει και στην έκθεση. Είναι στα σχέδια της εταιρείας να είμαστε και τις επόμενες χρονιές. ” 
Αλεξάνδρα ΠλευράκηMarketing Director ΝΙΚΑΣ Π. Γ. ΑΒΕΕ

“Η HORECA είναι επιτυχημένη όπως και κάθε χρονιά. Το ζητούμενο στην έκθεση είναι η ποιότητα του κόσμου και η απόδοση των επισκέψεων, που είναι κάτι που θα δούμε το επόμενο διάστημα, αφού τελειώσει η έκθεση και με βάση τις επισκέψεις που θα πραγματοποιήσουμε κι εμείς στους πελάτες. Η διοργάνωση ήταν άψογη. Ο κόσμος έδειξε να είναι ποιοτικός. Ευελπιστούμε και ευχόμαστε τα καλύτερα αποτελέσματα.”
Μαρίνος Μαλανδράκης| Διευθυντής Πωλήσεων FIRST CLASS FOOD SERVICES AE

“Θεωρώ ότι κάθε χρόνο η έκθεση γίνεται όλο και καλύτερη. Η προσέλευση είναι ικανοποιητική και ως προς την ποιότητα των επισκεπτών διαπιστώνουμε ότι ως επί το πλείστον είναι επαγγελματίες από την Αθήνα και την περιφέρεια.”
Ελεονόρα Γιαννακακίδου | Marketing Department – Customer Care TAF

“Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τη συνεργασία μας με τη FORUM σε όλα τα επίπεδα. Είναι αρκετές οι επαφές στην έκθεση και αρκετά ενδιαφέρουσες.”
Kωνσταντίνος Διαμαντής| Εμπορικός Διευθυντής ΓΙΑΛΟΥΣΗΣ Ι. ΕΠΕ

“Είμαστε ευχαριστημένοι από την έκθεση HORECA όπως κάθε χρονιά. Είναι μια διοργάνωση πολύ άρτια και με πάρα πολύ κόσμο. Έρχονται πολλοί επαγγελματίες από τον κλάδο των τροφίμων και των ποτών και μας δίνεται η ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τους πελάτες μας, αλλά και να γνωρίσουμε νέους που μας προσεγγίζουν. Η προσέλευση είναι μεγάλη καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. ”
Δημήτρης Γκουράβας | Γενικός Διευθυντής CAVINO

“Η διοργάνωση κάθε χρόνο είναι και καλύτερη. Μέχρι τώρα είναι άψογα όλα. Και από πλευράς προσέλευσης επαγγελματιών και από άποψη τεχνικής υποστήριξης είμαι ικανοποιημένος.”
Γιώργος Ονουφρίου | Ιδιοκτήτης VITTORIO

“Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πιστεύω ότι η HORECA είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Εφάμιλλη των μεγάλων εκθέσεων του εξωτερικού με πάρα πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα και από ανθρώπους του κλάδου και από απλούς πολίτες που έρχονται να δουν τις νέες τάσεις της αγοράς και τα προϊόντα. Υπάρχει αρτιότητα στη διοργάνωση.”
Νίκος Παινέσης | Οικονομικός ΔιευθυντήςAFRICAFE CO

“Είμαι ευχαριστημένος όσον αφορά τη διοργάνωση. Είναι επαγγελματική η προσέγγιση στο αντικείμενο -όπως πρέπει να είναι. Η προσέλευση του κόσμου για την Ελλάδα της κρίσης είναι πολύ ικανοποιητική. Η προβολή της εταιρείας είναι πάρα πολύ καλή και σημαντική. Υπάρχει προοπτική και ελπίδα.”
Δημήτρης Παινέσης| Γενικός Διευθυντής AFRICAFE CO

“Συμμετέχουμε και φέτος στη HORECA και βλέπουμε ότι κάθε χρόνο γίνονται προσπάθειες έτσι ώστε να προσεγγίσετε πιο πολλούς επαγγελματίες. Χρόνο με τον χρόνο βελτιώνεστε και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι' αυτό, καθώς και για τη γενικότερη συνεργασία που έχουμε μέχρι τώρα.”
Κωνσταντίνος Κουντούρης| Διευθυντής Μάρκετινγκ ΑΒΕΚ

“Είμαστε έκτη συνεχόμενη χρονιά στη HORECA. Tη φετινή χρονιά έχουμε πολύ θετική ανταπόκριση, πράγμα το οποίο μας εξέπληξε πολύ θετικά, δείχνει πολύ ανοδική τάση. Για μας η έκθεση είναι ένα κανάλι επικοινωνίας marketing, ίσως το μόνο κανάλι επικοινωνίας b2b που έχουμε, μέσα από το oποίο χτίζουμε πελατολόγιο σε βάθος χρόνου. Tο ενδιαφέρον ήταν έντονο, και μάλιστα και από κλάδους που δεν το περιμέναμε από την έκθεση, όπως είναι αρχιτέκτονες ή διακοσμητές, οι οποίοι αντλούν από εδώ έμπνευση. Μιλάω γα ένα ποσοστό 10% περίπου.Το επίπεδο της έκθεσης όσον αφορά τη διοργάνωση είναι ιδιαίτερα υψηλό. ”
Bαγγέλης Περδικάρης| Bαγγέλης Περδικάρης, Manager IKEA, HOUSE MARKET AE 

“Θεωρώ ότι η φετινή HORECA είναι πιο πετυχημένη από την περσινή από την άποψη ότι ο κόσμος έρχεται πιο σταδιακά και ομαλά, γεγονός που διευκολύνει την επικοινωνία μας με τους πελάτες. Η Κυριακή είναι παραδοσιακά μια μέρα που ο κόσμος βγαίνει έξω και είναι καλή ευκαιρία για τον απλό καταναλωτή να έρθει στη HORECA. Και ο απλός καταναλωτής είναι εξίσου χρήσιμος για εμάς. Μας ενδιαφέρει και εκείνος οπότε δεν διαχωρίζουμε απλό καταναλωτή και επαγγελματία. Είναι και οι δύο χρήσιμοι στο πεδίο των δυνατοτήτων τους. Ο τελικός καταναλωτής άλλωστε είναι εκείνος που δοκιμάζει το προϊόν στο τέλος της ημέρας οπότε με αυτή την έννοια και η δική του παρουσία στην έκθεση είναι επιθυμητή.”
Νίκος Σαραντάκης | Συνιδιοκτήτης SKY SPIRITS

“Ο Νίκος Χουδαλάκης έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι είναι σοβαρός επαγγελματίας και η επιτυχία είναι δεδομένη. Όλα αυτά τα χρόνια η επιτυχία της HORECA διαδέχεται η μία την άλλη. Έτσι και φέτος, πιστεύω κι εύχομαι να σπάσει κάθε ρεκόρ.”

Γιώργος Τρίκας | Πρόεδρος & CEO TRK

“Είμαστε ικανοποιημένοι από τη φετινή διοργάνωση. Η ροή ήταν κανονική και η επισκεψιμότητα η αναμενόμενη. Έχω την εντύπωση ότι είναι καλύτερος ο έλεγχος απ' ότι παλαιότερα. Η HORECA είναι θεσμός, είναι η έκθεση που έχει καταγραφεί ως η πιο σημαντική του κλάδου και η εταιρεία EUROGAT ως μία από τις leader εταιρείες στις μηχανές καφέ είμαστε εδώ, είναι ένα σημείο συνάντησης και για εμάς τους ίδιους, καθώς μπορούμε να δούμε από κοντά όλους τους πελάτες μας, είτε είναι εκθέτες είτε επισκέπτες. Είναι πάντα ευχάριστο για εμάς να βρισκόμαστε εδώ.”
Βaσιλική Τσολάκη | Marketing Manager EUROGAT

“Χαίρομαι που βρίσκομαι κάθε χρόνο στη HORECA. Πίστευα στην έκθεση από την πρώτη χρονιά που ξεκίνησε και αυτό αποδεικνύεται από τη συνεχή συμμετοχή μας όλα αυτά τα χρόνια. Η έναρξη της χρονιάς ορίζεται από την έκθεση και όλοι οι Έλληνες επαγγελματίες θέτουν ως στόχο τη HORECA για να δουν τι θα κάνουν την επόμενη σεζόν. Όλοι έρχονται για να δουν τα νέα brands, τις νέες τάσεις και να ανανεώσουν την γκάμα τους. H έκθεση είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και υπάρχει μια εμφανής βελτίωση στην ποιότητα του κόσμου συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, το οποίο είναι εποικοδομητικό για τη δουλειά μας.”
Ιωάννης Τσακνάκης| General Manager TSAKNAKIS

“Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πήραμε μέρος στη HORECA. H HORECA για εμάς είναι η μεγαλύτερη έκθεση του κλάδου και γι' αυτό ερχόμαστε κάθε χρόνο. Φέτος είδαμε διαφορές με πιο ποιοτικά κριτήρια και περισσότερο κόσμο, ο οποίος είχε πραγματικό ενδιαφέρον. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι.”
Αναστάσιος Αντωνόπουλος | Ιδιοκτήτης FnB Trade

“Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε στη HORECΑ και θεωρούμε ότι είναι πολύ όμορφη και πολύ επιτυχημένη. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και μεγάλη επισκεψιμότητα από επαγγελματίες. Σε θέματα οργάνωσης και δομής είναι εξαιρετική. Στόχος μας είναι να είμαστε στη HORECA και τα επόμενα χρόνια. Είδαμε και εμείς μεγάλο ενδιαφέρον για δουλειές στην έκθεση και επαγγελματίες με διάθεση να επενδύσουν, καθώς γνωριστήκαμε με πελάτες που θα θέλαμε να συνεργαστούμε. Η έκθεση δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτές του εξωτερικού, ενώ οργανωτικά δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα. Ψάχνω να βρω κάποιο αρνητικό αλλά δεν γίνεται.”
Χαράλαμπος Ψαρράς | Διευθυντής Πωλήσεων ΧΕΛΙΤΤΑ ΕΠΕ

“Γενικά η διοργάνωση μου φάνηκε πολύ καλή και καλύτερη από πέρσι. Αυτό που θα ήθελα να δω παραπάνω θα ήταν λιγότερος καφές και περισσότερες εταιρείες που να ασχολούνται με το αλκοόλ. Η HORECA στέκεται επάξια στο επίπεδο των αντίστοιχων εκθέσεων του εξωτερικού και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επαγγελματικά η έκθεση είναι ανταποδοτική.”
Πάνος Μπάρλος | Διευθύνων Σύμβουλος ΔΥΝΑΜΙΚΗ

“Η οργάνωση της HORECA ήταν φέτος αρκετά καλύτερη σε σχέση με πέρσι. Είδαμε βελτίωση όσον αφορά την προσέλευση στην είσοδο της έκθεσης, το parking και την ροή του κόσμου. Και φέτος ήταν μια πολύ επιτυχημένη χρονιά, με πάρα πολύ κόσμο από όλη την Ελλάδα, την περιφέρεια και τα νησιά. Αυτό που θα ήθελα είναι να δώσουμε λίγο περισσότερο βάση στο κρασί στο Hall 1, καθώς για την Ελλάδα το κρασί αποτελεί μια ξεχωριστή κατηγορία απ' ότι είναι το αλκοόλ που κατά κύριο λόγο εισάγεται από το εξωτερικό. Συγκρινόμενη με τις εκθέσεις του εξωτερικού η HORECA θεωρώ ότι βρίσκεται στα ίδια επίπεδα κι έχει πάρα πολύ καλή οργάνωση.”
Αθηνά Λαφαζάνη | Εμπορική Διεύθυνση ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ

“ Σε σχέση με πέρσι η έκθεση έχει κινηθεί προς το καλύτερο. Ο κόσμος είναι πιο ποιοτικός. Τα τελευταία 2 χρόνια παρουσιάζει βελτίωση στην ποιότητα του κόσμου που την επισκέπτονται κι έχει αρχίσει πλέον να πλησιάζει τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Αξίζει τον κόπο να βρίσκεται κάποιος στην HORECA. ”
Επαμεινώνδας Μιμίκος | Διευθύνων Σύμβουλος, SUNSOFT

“ Όπως κάθε χρόνο, η HORECA είναι όλο και καλύτερη και η οργάνωση πάρα πολύ καλή. Για εμάς φέτος, διαπιστώνουμε μικρότερο ενδιαφέρον του αθηναϊκού κοινού, ωστόσο από την περιφέρεια η παρουσία του κόσμου ήταν υψηλή. Σε όλα τα πράγματα η έκθεση δείχνει να είναι καλοστημένη και σωστά οργανωμένη. Την ξέρει πολύ περισσότερος κόσμος, έχετε καταπληκτική διαφήμιση. Αξίζει κάποιος να είναι στη HORECA. Ο κόσμος που έρχεται πλέον είναι περισσότερο συνειδητοποιημένος και με περισσότερες γνώσεις για τα θέματα. ”
Γιάννης Τρύπκος | συνιδιοκτήτης, ΑΙΟΛΟΣ

“ Η έκθεση δείχνει πολύ οργανωμένη και αυτό φαίνεται από την προσέλευση του κόσμου. Η HORΕCA βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο σε σχέση με τις εκθέσεις του εξωτερικού και αυτό αντικατροπτίζεται και στο ενδιαφέρον που δείχνουν και οι εταιρείες για να εξασφαλίσουν χώρο στην έκθεση. Βλέπουμε κάθε χρόνο την έκθεση να βελτιώνεται και να αναπτύσσεται. ”
Χάρης Γρυπάρης | Managing Director, DELMOCCA

“ Για μια ακόμη χρονιά η HORECA ήταν πολύ επιτυχημένη. Η ποιότητα των επισκεπτών είναι αρκετά καλή. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Θεωρώ ότι είναι από τις μεγαλύτερες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η HORECA μπορεί να συγκριθεί με τις μεγάλες εκθέσεις της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, οι οποίες είναι μεγαλύτερες σε έκταση, ωστόσο όσον αφορά την ποιότητα η HORECA είναι υψηλότερου επιπέδου. ”
Παναγιώτης Χάσκος | Διευθύνων Σύμβουλος, CAFFE LUIGI

“ Σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές, η HORECA έχει δείξει ότι υπάρχει πιο ποιοτικός κόσμος. Μπορεί να παίζει ρόλο και η θέση του περιπτέρου, αλλά η ποιότητα των ανθρώπων που πέρασαν και το ενδιαφέρον ήταν πολύ πιο ολοκληρωμένο από ότι στο παρελθόν. ”
Σπύρος Στάθης | Διευθυντής Τμήματος Επαγγελματικών, MIELE PROFESSIONAL

“ Από θέμα κόσμου ήταν μια χαρά. Είχε αρκετό κόσμο. Έχει ξενοδόχους και αρχιτέκτονες. Από ότι ακούω από τους συνεργάτες μου εδώ νομίζω ότι η επισκεψιμότητα είναι μεγαλύτερη φέτος σε σχέση με άλλες χρονιές. Έχει ανθρώπους που ενδιαφέρονται, αλλά είναι και αρκετός που δεν είναι τόσο στοχευμένος. Λογικά θα ξαναέρθουμε στη HORECA. Συμμετέχουμε επειδή είναι τόσος κόσμος από τον χώρο του ξενοδοχείου που μας ενδιαφέρει και για εμάς είναι ένας τρόπος διαφήμισης. ”
Άκης Καπασακαλίδης | Διευθύνων Σύμβουλος, ΔΟΜΟΧΗΜΙΚΗ ΑΒΕΕ – NOVAMIX

“ Η έκθεση έχει την ίδια επιτυχία με άλλες χρονιές. Το κοινό είναι πιο στοχευμένο. Η HORECA είναι από τις καλύτερες εκθέσεις που υπάρχουν βάσει εξωτερικού. Είναι μια έκθεση με πάρα πολύ μεγάλη προσέλευση. Τέτοια έκθεση δεν έχω ξαναδεί ούτε στην Αγγλία ούτε και στην Κίνα βάσει την αγοράς, σε σύγκριση με την αγορά και τον πληθυσμό που υπάρχει στην κάθε χώρα. ”
Βασίλης Παπακώστας | Προϊστάμενος πωλήσεων, YALCO – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Σ.Δ & ΥΙΟΣ ΑΕ

“ Η έκθεση είχε πάρα πολύ κόσμο. Πιστεύω έχει ενδιαφέρον όπως και πέρυσι είχε. Η επισκεψιμότητα στον τομέα μας ήταν λιγότερη από πέρυσι, αλλά το κοινό είναι πιο στοχευμένο. ”
Μαρίνα Ξενικάκη | ιδιοκτήτρια, ΞΕΝΙΚΑΚΗΣ Ι. ΑΕ

“ Η διοργάνωση ήταν όπως πάντα καλή και σε αυτό συμβάλλει και η FORUM και εμείς οι εκθέτες που ξοδεύουμε αρκετά χρήματα για την κατασκευή των περιπτέρων μας. Προσπαθούμε όλοι να είμαστε σε ένα καλύτερο επίπεδο. Έχω μια αίσθηση ότι το κοινό ήταν περισσότερο στοχευμένο. Σαν επιχειρήσεις εξοπλισμού μαζικής εστίασης έχουμε δώσει μεγάλη υποστήριξη και εμπιστοσύνη σε αυτή την έκθεση. Είναι στους στόχους μας να είμαστε ξανά στη HORECA και νομίζω όλων των συναδέλφων. Σαν παρουσία η HORECA λόγω του εκθεσιακού κέντρου που είναι με σύγχρονες υποδομές έχει εξέλιξη. Συμμετέχουμε στο Λονδίνο, στη Σιγκαπούρη, στο Τορόντο, στο Σικάγο. Είμαστε εφάμιλλοι. Ο επισκέπτης δεν έχει να πει ότι η HORECA είναι υποδεέστερη, αντίθετα από πολλές σε εμφάνιση και οργάνωση μπορεί να πει κάποιος, βεβαιότατα, ότι είναι και καλύτερη. ”
Γιάννης Αυγεράκης | ιδιοκτήτης, ELVIOMEX AE

“ Μπορώ να πω ότι σε σχέση με πέρυσι η επισκεψιμότητα ήταν μεγαλύτερη και πιο στοχευμένη. Υπάρχει μεγάλη εξέλιξη. Δεν έχουμε κανένα παράπονο από τη FORUM. Ήταν άμεση η ανταπόκριση τους σε όλα τα αιτήματα που είχαμε. Σε προσκλήσεις, τεχνικά θέματα, και γι' αυτό το λόγο κάθε χρόνο μεγαλώνουμε και το περίπτερο μας. Στον χώρο μας το αποτέλεσμα έρχεται μακροπρόθεσμα, μέσα σε ένα δύο χρόνια από κάθε έκθεση. Εκεί βλέπουμε τι απήχηση είχε. Κάθε χρόνο συμμετέχουμε σε εκθέσεις του εξωτερικού. Είναι διαφορετικό το target group, μιλάμε σε επαγγελματίες του χώρου μας καθαρά, ενώ εδώ είναι μεγαλύτερο το εύρος των επισκεπτών. Αυτό δεν είναι μείονεκτημα για τη HORECA γιατί είμαστε στον ελλαδικό χώρο, εδώ έχεις άλλο στόχο από ότι στο εξωτερικό. ”
Σοφία Ιωσηφίδου | Τμήμα Μάρκετινγκ, ΑΚΡΟΛΙΘΟΣ ΑΒΕΕ

“ Σε γενικές γραμμές από πλευράς προσέλευσης μπορώ να πω ότι είμαστε ικανοποιημένοι. ”
Αλέξανδρος Σκευούλης | Sales Manager Ξενοδοχειακού Τμήματος, ΟΙΚΙΑΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΕΒΕ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

“ Αυτό το οποίο παρατήρησα φέτος είναι ότι είχαμε περίπου τους ίδιους αριθμούς επισκεπτών όπως τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά είμαστε καλύτεροι σε ότι αφορά την ποιότητα του επισκέπτη στα περίπτερα. Βλέπουμε ότι αυτοί που επισκέπτονται τα περίπτερα δεν έρχονται μόνο για μία ενημέρωση, αλλά διότι υπάρχει ένα αυξημένο ενδιαφέρον σε ότι αφορά τη μικρή, τη μεγάλη ή τη μεσαία επιχείρηση την οποία εκπροσωπεί ο επισκέπτης. Θεωρώ ότι όποιος δεν έρχεται στη HORECA πραγματικά δεν είναι ένας παίκτης στην αγορά του τροφίμου και γενικότερα στον εξοπλισμό των ξενοδοχείων. ”
Κωνσταντίνος Μίχαλος | Μίχαλος, ιδιοκτήτης, THE FOODBALLER ΑΕ

“ Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό για τις επιχειρήσεις του κλάδου να συμμετέχουν στη HORECA, ειδικά στις περιπτώσεις που έχουν να λανσάρουν και να δείξουν στον κόσμο ένα νέο προϊόν ή κάποια καινοτομία. ”
Γιώργος Τζαβάρας | Managing Director Ελλάδα, Κύπρος & Αλβανία, Unilever Food Solutions

“ Η φετινή HORECA είχε τα εξής χαρακτηριστικά: μεγαλύτερη εισροή επισκεπτών και -πιο βασικό- καλύτερη ποιότητα επισκεπτών. Ήταν επαγγελματίες της εστίασης που αναζητούσαν καινοτόμα προϊόντα θέλοντας να δώσουν καλύτερη εικόνα στη δική τους επιχείρηση και ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. ”
Κατερίνα Νένδου | Διευθύνουσα Σύμβουλος, Select Bakery - Nendos SA

“ Η HORECA κάθε φορά είναι και καλύτερη και κάθε φορά έρχονται και καινούργιοι άνθρωποι, κάτι που μου κάνει μεγάλη εντύπωση. Έχει πάρα πολύ μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον και θα ερχόμαστε συνέχεια γιατί είναι η ειδική σε αυτό που κάνει. ”
Χριστόφορος Τσαπάτος | Διευθύνων Σύμβουλος, ΕΛΕΤΡΟ ΑΕ

“ Πιστεύω ότι ο κόσμος που ήρθε φέτος ήταν πιο ουσιαστικός, πιο συγκεκριμένος σε αυτό που ζητούσε και ήθελε από εμάς τους εκθέτες. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι η φετινή HORECA ήταν πιο ουσιαστική. ”
Χρήστος Βογιάννου | Διευθύνων Σύμβουλος, Provil ΑΕ

“ Όλη η ελληνική βιομηχανία της μεταποίησης πρέπει να δίνει το ‘παρών’ στην έκθεση αυτή γιατί μέσω της HORECA θα μπορεί να αναδεικνύει τα προϊόντα που παράγει η Ελλάδα και ειδικά οι ελληνικές μεταποιητικές επιχειρήσεις. ”
Κώστας Σουλιώτης | Διευθύνων Σύμβουλος, Παλίρροια ΑΕ

“ Η φετινή HORECA ήταν πολύ δυνατή. Πιστεύω ότι ήταν πιο δυνατή από την περσινή. Είχε πολύ ενδιαφέρον, πολύ αγοραστικό ενδιαφέρον και νομίζω ότι μαζί με την Xenia θα εξελιχθούν σε δύο πολύ καλές εκθέσεις για τον τουριστικό κλάδο. ”
Κωνσταντίνος Κλείδερης | Διευθύνων Σύμβουλος, Nef Nef Homeware SA

“ Η HORECA είναι μία έκθεση που έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των επιχειρηματιών που ασχολούνται με τον τουρισμό. Φέτος είχε πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Οι επαφές που γίνονται εδώ, στη HORECA, είναι ουσιαστικές, έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και πιστεύουμε ότι θα αποδώσουν. ”
Ελένη Γκοτσιοπούλου | Ιδιοκτήτρια, Greco Strom

“ Πάρα πολύς κόσμος, πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, πάρα πολύ καλή έκθεση. ”
Ελένη Ζυμαρίδη | Διευθύνουσα Σύμβουλος, WOOD WELL – Ζυμαρίδης ΑΕΒΕΕ

“ Ο κόσμος που έρχεται εδώ, έρχεται στοχευμένα για να βρει αυτά που θέλει και νομίζω ότι ο κόσμος που ενδιαφέρεται είχε τη δυνατότητα να βρει και να κάνει τις επαφές που χρειάζεται για τις φετινές του συνεργασίες. ”
Σπύρος Σπίνος | Διευθύνων Σύμβουλος, Elite Strom

“ Οι επιχειρήσεις του κλάδου εννοείται πως πρέπει να συμμετέχουν στη HORECA. Είναι η απόλυτη έκθεση! Η μεγαλύτερη που γίνεται αυτή τη στιγμή στον επαγγελματικό τομέα της Ελλάδας και κάθε επιχείρηση που, κατά τη γνώμη μου, σέβεται τον εαυτό της και θέλει να χαράξει μια κερδοφόρα πορεία προς το μέλλον πρέπει να συμμετάσχει. ”
Τατιάνα Τοκατλίδη | Marketing Coordinator Nespresso Professional, ΣΥΝΕΡΓΙΑ ΑΕ - Nespresso

“ Είναι καταπληκτικό το γεγονός ότι κάθε χρόνο το επίπεδο και των εκθετών αλλά και των καινοτομιών που βλέπουμε στην έκθεση HORECA ανεβαίνει. ”
Θεοφάνης Λέκος | Beverages Business Manager Cafeteria, Nestle Professional – Nestle Ελλάς ΑΕ

“ Είναι για άλλη μια χρονιά μια εξαιρετικά επιτυχημένη έκθεση. Αυτό που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια είναι περισσότεροι επαγγελματίες. ”
Γιάννης Κατσούγκρης | Sponsorships Manager, Αθηναϊκή Ζυθοποιία ΑΕ

“ Είμαστε ενθουσιασμένοι γιατί λαμβάνουμε μέρος πολλά χρόνια στη HORECA. Αντιμετωπίζουμε ένα κοινό πολύ στοχευμένο, πολύ σοβαρό, πολύ συνειδητοποιημένο. ”
Νιόβη Καλλέργη | Marketing Manager, ATTICA TERRA ABEE

“ Η φετινή έκθεση ήταν πάρα πολύ ποιοτική και είχε πολύ έντονο το στοιχείο της ενημέρωσης. Δόθηκε σε όλες τις εταιρείες η ευκαιρία να παρουσιάσουν τα νέα τους προϊόντα, νέες ιδέες και αρκετή καινοτομία. ”
Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος | National Coordinator, SCA Ελλάδος

“ Η φετινή HORECA ήταν πολύ πετυχημένη σε σχέση με όλες τις προηγούμενες που έχουμε συμμετάσχει. Έχει νόημα να είσαι στη HORECA διότι έχεις την ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με ανθρώπους που χρησιμοποιούν το προϊόν σου, και να το παρουσιάσεις όπως ακριβώς χεριάζεται για να πειστούν. ”
Παναγιώτης Μπαρμπαρήγος | Ιδιοκτήτης, INOMAK SA

“ Ήταν πολύ πετυχημένη, όπως γίνεται συνήθως με τη HORECA και θωρώ ότι φέτος είχε πολύ ποιοτικό κόσμο. Δεν είναι θέμα ποσότητας του κόσμου, αλλά -και γι’ αυτό προσωπικά είμαι ενθουσιασμένος- ο κόσμος που ήρθε στο περίπτερο ήξερε τι ήθελε, τι έψαχνε. Θεωρώ ότι προσπαθήσαμε να τον εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. ”
Ανδρέας Βαρανάκης | ιδιοκτήτης, ΒΑΡΑΝΑΚΗΣ Α. & Δ. ΟΕ

“ Αυτό που φαίνεται στη HORECA είναι ότι κάθε χρόνο βελτιώνεται και κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι εκθέτες είναι πάρα πολύ χαρούμενοι που έρχονται εδώ και έχουν μία φιλοξενία που μπορώ να πω ότι είναι απίστευτη, η οποία μάλιστα δεν δημιουργεί καθόλου προβλήματα σε εμάς που είμαστε του χώρου και πρέπει να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα γρήγορα, σε μικρό χρονικό διάστημα και με μεγάλη αποτελεσματικότητα. ”
Δημήτρης Γαλάνης | Διεθυντής Νέων Δικτύων Πώλησης, Κωτσόβολος - DIXONS SOUTHEAST EUROPE SA

“ Κάναμε σημαντικές συναντήσεις και θεωρούμε ότι θα χαρακτηριστούν και θα εκφραστούν με ένα καλό εμπορικό αποτέλεσμα. ”
Σπύρος Γριβέας | Διευθυντής Marketing & Επικοινωνίας, Aluminco

“ Οι επισκέπτες μέχρι τώρα ήταν πιο ποιοτικοί, ήταν συγκεκριμένοι, ήξεραν τι ήθελαν, τις ανάγκες τους. Νομίζω μάλιστα ότι φέτος ήρθαν και περισσότεροι από το χώρο των ξενοδοχείων, σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές. ”
Γιώργος Καραμάνης | Διευθύνων Σύμβουλος, Καραμάνης ΑΕΒΕ

“ Φέτος είδαμε περισσότερους επαγγελματίες και λιγότερους ιδιώτες που απλώς πέρναγαν από περιέργεια. ”
Βασίλης Βλαχογιάννης | Εμπορικός Διευθυντής, Vitex

“ Θα είμαι σίγουρα και του χρόνου, αλλά έχω κλείσει και για τα επόμενα έξι χρόνια. ”
Νίκος Πάπας | Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Espresse SA

“ Κατά τη γνώμη μου ήταν η καλύτερη έως τώρα. Η διοργάνωση ήταν καταπληκτική, η παρουσία του κόσμου μοναδική. Πάρα πολλοί επισκέπτες. Εμείς σαν εκθέτες είμαστε ιδιαιτέρως ευχαριστημένοι. Ήταν η πρώτη μας παρουσία στην έκθεση και για εμάς μια μοναδική εμπειρία. ”
Μιχάλης Σαρρής | Coffee Development Manager, Coca-Cola 3Ε Ελλάδος ΑΒΕΕ

“Είναι η έκτη φορά που συμμετέχουμε στην έκθεση. Οι επαφές είναι αποδοτικές, έχουμε πάρει παραγγελίες, τουλάχιστον τις διπλάσιες σε σχέση με πέρσι. Θεωρώ ότι και τα είδη που επιλέξαμε βοήθησαν σε αυτό. Η παρουσία στη HORECA είναι απαραίτητη, επιβεβλημένη. Η διοργάνωση είναι άψογη, όλοι είναι πολύ εξυπηρετικο”
Νίκος Πατεριμός  | Τμήμα πωλήσεων, ΑΓΟΥΡΙΔΗ Δ. ΑΦΟΙ ΑΕ-COLLEZIONE IMPORTS 

“Η HORECA λειτουργεί κυρίως για πελάτες οι οποίοι είναι έτοιμοι, ώριμοι να κάνουν παραγγελίες”
Πανταζής Ουραηλίδης  | Iδιοκτήτης, ΒΑΜΒΑΞ ΑΕ 

“Είναι ο τέταρτος συνεχόμενος χρόνος που ερχόμαστε στη ΗΟRECA. Ερχόμαστε εδώ για να κάνουμε business, για να δώσουμε λύσεις στον επαγγελματία. Θεωρώ ότι έχουμε κάνει σωστές επαφές. Εμείς εδώ παρουσιάζουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, αυξάνουμε το awarness, ενισχύουμε το branding της εταιρείας μας και στο επαγγελματικό κομμάτι”
Αντώνης Παναγιωτόπουλος  | Business Unit Manager, ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΓΡ. ΑΒΕΕ 

“Συμμετέχουμε πολλά χρόνια στη HORECA. Εχω την εντύπωση ότι φέτος έχει περισσότερους επισκέπτες από την περσινή διοργάνωση, αλλά κυρίως στο χώρο του καφέ. Εμείς είχαμε τις αναμενόμενες επαφές, είμαστε ευχαριστημένοι.. Σε επίπεδο διοργάνωσης, θεωρώ ότι όλα ήταν πολύ καλά”
Γιώργος Βελιβασάκης  | Iδιοκτήτης , CANDIA STROM ABEE 

“Είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχουμε στην έκθεση, ήμασταν ξανά εδώ το 2015. Διαπιστώνουμε μεγάλη επισκεψιμότητα. Είμαστε μια εταιρεία που οτιδήποτε έχει να κάνει με επισκευή, ανακαίνιση και συντήρηση το καλύπτουμε. Οπότε το ενδιαφέρον όλων των επισκεπτών ήταν έντονο, κατάλαβαν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα με εμάς. Πιστεύουμε ότι και του χρόνου θα είμαστε εδώ. ”

Nίκος Χούλης | Iδιοκτήτης, DUROSTICK AE 

“Eίναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε στη HORECA, και μακάρι να ήμασταν εδώ και στις προηγούμενες διοργανώσεις. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και από την παρουσία μας και από τη διοργάνωση και από τον κόσμο που μας επισκέφθηκε. Κάναμε πάρα πολλές επαφές τις οποίες δεν θα κάναμε χωρίς την παρουσία μας εδώ. Ο κόσμος είναι πάρα πολύς, ο πιο στοχευμένος είδα ότι έρχεται Παρασκευή και Δευτέρα. Το 70-80% ήταν επαγγελματίες. ”
Στέφανος Διαλετής  | Head of Enterprise Business Solutions, MEDIA MARKT 

“Γενικά, πάντα είναι μια άρτια οργάνωση η HORECA, και είμαι ευχαριστημένος και από τη διαφημιστική προβολή που της έγινε. ”
Γιώργος Σκουρτανιώτης  | Iδιοκτήτης, NIMA ABEE 

Είναι η δεύτερη χρονιά που συμμετέχουμε στη HORECA. Ήταν άρτια η συνεργασία μας από πέρσι. Είναι μια υψηλού επιπέδου οργάνωση. Από την αρχή της επαφής μας με την οργανώτρια εταιρεία μέχρι την ολοκλήρωση όλα ήταν άψογα. Διαπιστώσαμε μια πολύ επαγγελματική προσέγγιση από την πλευρά της FORUM ΑΕ. Για να στηθεί όλο αυτό, χρειάζεται αρκετή επικοινωνία. Υπήρχε πολύ καλό responsiveness σε όλα τα αιτήματά μας, αυτό μου έχει κάνει πολύ θετική εντύπωση”

Χαρά Γεωργιάδου   | Industry manager Ελλάδας, Κύπρου, Τουρκίας, ΤRIVAGO